Topsport, een kwestie van communiceren!


"Een goed team versterkt elkaars individuele kwaliteiten" (citaat van Cruijff).


Waarom het ene team beter presteert dan het andere.

Prestaties komen altijd van individuen. Vervolgens zijn het o.a. de communicatieve omstandigheden binnen het team, die bepalen in welke mate het individu gestimuleerd dan wel belemmerd wordt in het bereiken van gewenste resultaten. Wil je duidelijke winst realiseren bij teamwerk?
Kijk dan naar het individuele teamlid en bouw samen aan succesvolle teamprestaties. Bij deze training gaan we aan de slag met zelfreflectie, komen groepsprocessen aan bod en kijken we naar hoe een gezond team functioneert.

Al onze trainingen worden gegeven in verschillende talen!


Verandering van communicatie gewoonten heeft invloed op het teamresultaat.

De ervaring leert dat initiatieven om teamwerk te verbeteren los van elkaar worden ingezet en dat ze geen duurzaam effect hebben. Eerlijk is eerlijk: communicatie gewoonten laten zich niet duurzaam veranderen met een middagje in een klaslokaal.  Er is een interactieve communicatie methodiek nodig, daarom staat 2SpeakUp voor een duidelijke visie op de sterke kracht van het individu binnen teams en voor een recept voor succesvolle communicatie ter verbetering van de resultaten van de organisatie. Onze werkwijze schept een mindset, die goed is voor de effectiviteit, dynamiek en uiteindelijk de prestaties van het team.

De trainingen zijn opgebouwd uit de volgende componenten:

PIP-Analyse

Een individueel communicatie profiel dat niet alleen de potentiĆ«le faal-patronen identificeert, maar ook de oorzaken en wat u kunt doen om deze in succesfactoren om te zetten. Vanuit een individuele analyse krijgen we van elke speler een totaalbeeld, de leuke en minder leuke karaktertrekken. 
U zult een kick krijgen van enkele van uw sterke en zwakke eigenschappen en het gaat erom uzelf goed te leren kennen om ze vanuit uw spontaniteit om te kunnen gaan met anderen. 

VR- Componenten

Deelnemers zijn gemotiveerd en emotioneel meer betrokken bij de Virtual Reality training. Dit kan helpen bij het oefenen van gesprekken, of gedragsverandering.
VR stelt u in staat om cognitieve en spannende vaardigheden veilig en betaalbaar te trainen. Denk aan trainingen met emotie en agressie op het veld.  
"Met VR kunt u de professionele ervaring van het veld, door de  sporttheorie te koppelen aan de context van de beroepspraktijk, minder abstract te maken'".


Brain Gym

Tijdens deze training gebruiken we muziek als tool om meer inzicht te krijgen in eigen handelen en dat van de groep. Er zullen door middel van moderne en authentieke (elektronische) instrumenten muzikale oefeningen gedaan worden die hun basis vinden in de muziektherapie.
Deze zijn gericht op zelfreflectie en communicatie.
Muzikale vaardigheden zijn niet vereist.

Pro-Active

Pro-Active is de laatste fase van de training. Hiermee brengen we een proces op gang waarin kennis- die is opgedaan tijdens de eerste fases van de training terugvloeit naar de spelers en ervaringen gedeeld worden.
Het is een serieuze zaak, maar in fictie gecreĆ«erd  die lijkt op de werkelijkheid. Hierdoor is het makkelijker om stress gerelateerde kwesties te benoemen en te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN